Sommige mensen houden zo van hun huisdieren, dat ze hen zelfs als hun kinderen beschouwen. Zo ver wil ik niet gaan, maar ik kan wel zeggen dat ik echt heel erg gek ben op mijn kat! Sinds ik alleen woon, was het voor mij absoluut duidelijk dat ik een huisdier wilde. Tijdens mijn jeugd hebben we thuis een hond gehad, dus in eerste instantie ging daar mijn voorkeur naar uit. Maar ik ben toch best vaak van huis vanwege mijn werk en sociale afspraken, waardoor ik hem of haar niet vaak genoeg kon uitlaten. Eerst dacht ik dat ik niet zo gek was op katten. Dat komt misschien omdat velen er zo’n verschil in maken: je zou dan een hond- óf een kattenmens zijn. Maar beide kan absoluut niet. Totdat de buren een erg schattig nestje hadden en de buurkinderen vroegen of ik wilde komen kijken. Het was zo schattig dat ik direct zei dat ik er graag eentje wilde. En we zijn beste maatjes geworden.

Beste natuurlijke vijand

Naast de gezelligheid is ook een groot bijkomend voordeel dat katten als een tierelier werken tegen muizen. Mijn appartement bevindt zich namelijk in een oud pand met meerdere appartementen en zeker in de winter meldt iedere bewoner weleens last te hebben van muizen. Maar sinds mijn buren katten hebben, hebben we er duidelijk veel minder last van. Het schijnt iets te maken te hebben met dat de geur van katten muizen afschrikt. Nou perfect, want dan hoef je ook geen nare middelen te gebruiken om de muizen te weren. Want hoewel ik geen muizen wil in huis, betekent het niet dat ik hen wil aanvallen met gif of iets dergelijks. Ik ben een groot voorstander van het inzetten van natuurlijke vijanden bij ongewenst bezoek van dieren.

Een rustige omgeving creëren

Sinds mijn kat Piet in mijn leven is, moet ik eerlijk toegeven dat ik hem inderdaad nogal verwen door vaak iets voor hem te kopen. Naast de basisbenodigdheden, haal ik verzorgingsproducten, snacks en speeltjes in huis om hem het beste leven te geven dat hij verdient. Sommigen zullen dat misschien overdreven vinden, maar ik geniet zo van zijn aanwezigheid dat ik hem graag goed verzorg. Tijdens het scrollen door mijn favoriete webwinkel ontdekte ik iets nieuws. Met Feliway verspreidt je met een verdamper rustgevende feromonen voor je kat. Hij herkent deze direct, want hij verspreidt ze zelf ook. Daardoor creëer je een rustige omgeving voor hem. Piet plaste namelijk vrij geregeld in huis. Ik denk dat het kwam omdat hij dan toch een beetje angstig werd als ik naar mijn werk ging. Je doet de Feliway in het stopcontact en klaar ben je. Ideaal om ongewenst gedrag van je kat te verminderen of te voorkomen. Een aanrader voor je lieve maatje!