Het is een van mijn beste beslissingen ooit. Mijn vriend had het er al vaak over, maar toch duurde het even voordat ik overstag ging. Een hond hebben vind ik namelijk een behoorlijke verantwoordelijkheid. Je moet je willen committeren om hem of haar elke dag op vaste tijden uit te laten en je moet ook genoeg ruimte hebben. Mijn vriend en ik woonden een paar jaar in een klein appartementje in de stad en het idee dat de hond daar overdag veel alleen zou zijn, vond ik zielig. Maar nu we beiden mogelijkheden hebben flexibel te werken en we niet meer in de stad wonen, werd de wens van mijn vriend reëler. We hadden nu tijd en ruimte te bieden. Het cadeau voor de eerstvolgende verjaardag van mijn vriend nadat we waren verhuisd, was dan ook een hond. Hij sprong in de lucht van vreugde!

Weten hoe leuk het is

Als je opgegroeid bent met een hond, weet je al hoe leuk het is. Zelf had ik die ervaring niet. Ik wilde er wel graag een toen ik jong was, maar mijn vader was allergisch. Bij ons in huis zijn we daarom nooit verder gekomen dan goudvissen. Als ik dan bij iemand speelde die een huisdier had, vond ik dat geweldig. Zeker bij honden. Hoe meer interactie, hoe leuker ze het vinden. Dat is toch anders bij een kat. Die gaat veel meer zijn of haar eigen gang. Maar met een hond kan je lekker naar buiten en met een tennisbal of voetbal spelen. Net wat de hond zelf leuk vindt. Mijn vriend was wel opgegroeid met een hond en aangezien hij enig kind is, was het van begin af zijn beste maatje. Toen ik onthulde wat ik als verjaardagcadeau voor hem bedacht had, ging hij meteen aan de slag met er eentje uitkiezen. Hij wilde graag een hond die wel wat beweging nodig had en wilde hem graag helemaal van het begin af aan kunnen opvoeden. Na veel wikken en wegen kwam hij uit bij een allerliefst Beagle-nest. Voordat we het hondje op gingen halen, moesten we ons huis er natuurlijk wel even klaar voor maken.

Voorbereidingen

Naast de logische benodigdheden als een bench en water- en voederbakken in huis halen, was het ook van belang een hek tussen onze achtertuin en de oprit te bouwen. Dan kon hij niet zomaar de straat op lopen. Mijn vriend deed wat research en bestelde toen douglas hout en is aan de slag gegaan. Hij was helemaal in zijn element bij het bouwen van het hek. Het hek moest natuurlijk hoog genoeg zijn, zodat hij er ook niet overheen zou kunnen springen als hij eenmaal uitgegroeid was. Toen we eenmaal de pup op gingen halen, waren we beiden zo enorm vertederd! Eigenlijk zijn we dat nog steeds. Het is zo’n lief en vrolijk dier. Met Joep is niet alleen de wens van mijn vriend, maar ook mijn jeugddroom alsnog uitgekomen! Als je een fijne plek te bieden hebt voor je huisdier, is het niet alleen voor jou maar ook voor het dier erg gezellig in huis!